2021-09-25 13:07:50• hírek • Szatmár.ro

Tíz tanintézményben a sárga forgatókönyv szerint zajlik majd a tanítás hétfőtől

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság pénteki ülésén döntött afelől, hogy a szeptember 27 és október 1. közötti periódusban milyen forgatókönyvet alkalmazva működhetnek megyénk tanintézményei az aktuális járványügyi mutatók tekintetében.

A tájékoztatásból kiderül, hogy jövő héten Szatmár megye 259 tanintézménye (iskolája, óvodája és az ezekhez tartozó kirendeltségek) az 1-es számú forgatókönyvet követve folytatják a tanítást, azaz minden óvodás és iskolás személyes jelenléte mellett zajlik majd az oktatás. Ez a szabályozás minden olyan településre vonatkozik, ahol az elmúlt 14 napra kiszámolt fertőzöttségi mutató nem haladja meg a 6 ezreléket.


Ugyanakkor 10 Szatmár megyei tanintézmény a 2-es számú forgatókönyvet követi jövő héten, azaz jelenléti oktatás mellett tanulhatnak az óvodások, elemi osztályosok, illetve a speciális oktatást igénylő diákok, betartva a járványügyi szabályozásokat. A diákság többi része online oktatásban kezdi a hetet. Vonatkozik ez a szabályozás minden olyan településre ahol az incidencia meghaladja a 6 ezreléket.


Hogy pontosan melyek is azok az óvodák és iskolák, ahol egyik vagy másik forgatókönyv szerint kezdik a diákok a jövő hetet, ide kattintva a teljes listát megtekintve tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: